perjantai 14. syyskuuta 2012

Laatoituksen suunnittelua


Maaliliikkeestä nappasin laattamallit mukaan tänään. Halusin nähdä kotivalaistuksessa värisävyt. Valkoinen laatta ei ole niin valkea kuin Vaihe 1.:sen suihkuhuoneen laatta, eikä niin valkea kuin haluaisin, mutta tilaanpahan kuitenkin, kun en jaksa ihmetellä. Hinta on 13,70/neliö. Onkohan hinta ok? Se on ikuinen kysymys. Laatat ovat valkosavea, joten ei hirveästi haittaa silmää, vaikkei saumaus onnistuisi täydellisesti (ihan kuin se joskus olisi onnistunut). Tilattu!

Salamavalossa
Tuosta kupari-turkoosi-mosaiikista suunnittelin tekeväni pari pystyraitaa. Pikkasen on laitettava uutta haastetta laatoitukseen.  Mosaiikki on puolta ohuempaa kuin varsinainen laatta, joten jätän sen sovinnolla omaan kuoppaansa. Helpotuksena kuitenkin on se, että se on keramiikkaa eikä lasia. Lasimosaiikkiin olisi käytettävä erilaista kiinnitysmössöä, koska kiinnitysmössön väri näkyisi lasimosaiikin läpi.
Myyjä kehoitti rajaamaan laattalistoilla mosaiikkiosion omaksi alueekseen. Se varmasti auttaa saamaan siistimpää jälkeä aikaiseksi. Edullisten listojen haku aloitettu...

(Kuvassa näkyvä ruskea ohut koristelaatta hommeli on asiaani liittymätön turhake.)



Kattovaloilla valaistuna
Hölmöä näissä sisustus-efekteissä on se, että niissä maksaa saman hinnan kuin koko seinän laatoissa. Tuokin mosaiikki on OVH 199 euroa/neliö, ja sitä myydän vain täysinä laatikoina, joissa on se neliö. Täytyy varmaan harkita vielä, mutta huolestuttavasti silmissäni on jo muodostumassa kuva siitä, mitä askartelen niistä.  Tilattu hintaan 150 euroa. Laskin, että siitä riittää koristetta muuallekin.
Oli liikkeessä toinenkin koristevaihtoehto: kukkalaatta, jota menisi yhteen koristeraitaan 5 laattaa ja laatan hinta oli vain 110 euroa/kpl. Että silleen laattamaailmassa.






Tänään sain laskeskeltua neliöitä ja pohdittua samalla seinien laattajakoja. Laattajakojen suunnittelu etukäteen on ollut hyvä ohje. Esim. jos laattoja menee vaakasuunnassa 9,1 laattaa, niin kannattaa aloittaa reunasta 0,55 laatalla ja lopettaa 0,55 laatalla. Perustelut: Ohuet sirpaleet ovat hankalammin leikattavia ja näin tulee ulkonäöllisesti  tasapainoisemman näköinen seinä.
 
Projektin vaihe 1:n aikana hankin Vaihe 2:n lattialaatat sillä perusteella, että ne olisivat mahdollisimman yhteensopivat vanhan laatoituksen kanssa. Vaihe 2:ssa purkutuomion saivat suihkutilan keltaiset lattialaatat, mutta niiden rinnalla olleet punertavat laatat saavat jäädä. Suihkutilan ja infrapunasaunatilan laatat ovat yhdenmukaisesti ruskeat, vaikka tilojen välillä on ovi. Pohdituttaa, että tuottaako laiskuus lopputulokseen tyytymättömyyden? Kauneinta jälkeä syntyisi purkamalla ensin kaiken ja rakentamalla sitten upouutta. Mutta se taloudellisuus, ekologisuus ja aika?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti