tiistai 11. syyskuuta 2012

Vain muutaman laatan tähden

Matemaattista tuskaa! Miten laskettiin, kuinka paljon vettä tarvitaan pienempään jauhemäärään?, jos 5kg kohden tarvitaan 1,5 litraa vettä ... niin ainoa mitä muistan on ristiin kertominen. Päädyin sekoittamaan 2dl:aan vettä 666g jauhetta. Mitä näpertelyä ja roisketta, kun sekoitin porakoneella ja sen vatkaimella! Hyvin suunnitellussa remontissa seitsemän paikkolaattaa asennettaisiin yhtäaikaa muun lattian kanssa mutta ei meillä. Vanhan WC-pytyn alla ollut lattiapinta on saatava nyt näyttämään ehyeltä, jotta sen viereen tai päälle, miten se nyt sattuu sitten menemään, voidaan asentaa uuden seinämallipytyn rakenteet.

7 uutta vanhaa laattaa saumausta odottamassa
Salamavalon välkkeessä huomaa, että laatoitusta olen harjoitellut jo kolmeen otteeseen.

Saumausaine levitettynä
Tarkkasilmäinen huomaa, että saumausaine on valmiiksi likaisen väristä. Myönnän, että taisin valita liian tumman sävyn, mutta sillä mennään kohteen lattiassa vielä jäljellä olevat kolme neliötä. Vielä 15 minuuttia ja pääsee pesupuuhiin.

Kuivumista ja kiilottamista odottavana.
Tässä vaiheessa voinkin todeta, että UPS! Ohjeissa oli käsketty kostuttamaan laattojen reunat kevyesti ennen saumaamista. Jännityksellä odotan, mitä siitä seuraa sekä onnistuinko pesemään väripigmentin pois (onnistunut aikaisemmin) tai pesemään saumausainetta liian paljon pois (tunnustan tehneeni täydellisyyttä tavoitellessani). Onneksi mössöt eivät tällä kertaa ehtineet olla liian kauan aikaa laatoilla ennen pesua.
Päivitys tuloksesta: Onnistuin pesemään väriä pois. Mietin, että osa syynä väriaineen nimi: antarsiitti. Edellisellä kerralla oli kyse samannimisestä väristä, mutta eri valmistajan. Noh - eipähän lopputulos ole liian tumma.

Päivän ahaa-ilmiöt!
  • olen antanut yhden keittiövaa'an remonttikäyttöön ja ostanut keittiöön uuden vaa'an, jota käytän itse remonteissa -> oikeuttaako tämä minua ostamaan kolmannen vaa'an vain keittiökäyttöön?
  • kirpparilta voisi ostaa remonttikäyttöön oman yleiskoneen
  • seuraavalla kerralla luen ... ei vaan Muistan! ohjeet tarkemmin
  • seuraavalla kerralla kuvittelen tekeväni kakkua, kun muutan reseptin määriä
  • Jos löydät hyvän saumausaineen, jonka kanssa pärjäät: Laita tuotemerkki muistiin!!! Ensimmäisen laatoituksen yhteydessä käyttämäni saumausaineen kanssa onnistuin ihan hyvin, jonka jälkeen ja nyt taas neljännen kerran olen tuskaillut näiden tököttien kanssa. ... tosin tämä ei tuntunut niin hankalalta kuin edelliset? Olisinko jo löytänyt sen ensimmäisen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti