lauantai 29. syyskuuta 2012

Seinärakenteita märkätilan levyille ja vähän paneeleillekin


Pistorasia infrapunasaunalle
Nyt on  Rakennusmestari käynyt Arki-illat näpertelemässä levyille sellaisia koolauspuita tai jotakin, joihin seinälevyt ruuvataan kiinni. Siinä on vatupassi heilunut. Mielenkiinnolla olen seurannut, kuinka monta kiilapalaa tarvitaan kutakin hirsipintaa kohden, ja kuinka ihmeessä hän ratkaisee alaosan vinon tiiliseinän ja yläosan tavallisen lautarakenteen yhdistelmän oikaisun. (Unohduin niin hyvin vahtimaan itse toimintaa, että valokuvaaminenkin unohtui. Pahoittelen allaolevaa hirsiseinäkuvaa.)

Hirsiseinä piilotettuna
Kelpasin laittamaan lasivillaa äänieristeeksi hirsiseinää vasten koolausten väliin. Koska tilan suunnittelu on vielä kesken, laittoi Rakennusmestari reilusti tukirakenteita WC-tilojen kalusteita varten. 

Oli niin hyvin aivojeni toiminnan ylittävää rakentelua, jotta osasin kerrankin olla suhteellisen hiljaa, ja tein joka ilta (paitsi yhtenä vapaailtanani) ruoan. Kiltti Vaimo-syndroomaa olen parennellut sittemmin venyttelemällä äänijänteitäni vähän reilummin.

Osallistuin kyllä neuvotteluihin siitä, mitä tulee mihinkin. Nyt on hyvillä arvauksilla sijoitettu pistorasioita ja lavuaarin tukirakenteita. 
On se vain kummallista, kuinka paljon tämä lennossa suunnittelu hidastaa remontin etenemistä. Luulisi sen olevan toisinpäin. Kun jättää suunnitteluvaiheen väliin ja ryhtyy rakentamaan, silloinhan jätetään yksi "työvaihe" pois projektista.


Kuvan yläosan laudat ovat minun mittaamia, katkomia sirkkelillä (? se vehje, jossa on pyörivä hampailla varustettu teräslevy, jota painetaan kahvasta alaspäin, jolloin se pyörii ja pitää hirveätä meteliä ja sahaa tosi nopsasti laudan palat poikki) sekä vasaralla ja nauloilla seinään hakkaamia. Niihin tulee panelointi päälle. Sijoitin paneeleita olohuoneen sohvan alle jo lämpenemään, mikä on epätoivoinen yritys välttyä niiltä irvisteleviltä maalausraoilta paneeleiden väleissä.

Täytyy tunnustaa, että pelotti monen vuoden tauon jälkeen nämä miehiset askareet. Onneksi testosteronin määrän nousu toiminnan jälkeen aiheutti suunnatonta ylpeyden tunnetta. (Mitä pienempi ihminen sitä turhemmasta hän on onnellinen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti