tiistai 11. syyskuuta 2012

Suihkuhuoneesta Infrapunasaunatilaksi ja Saunasta suihkuksi

Lukijoille lyhyt historia parin viime vuoden remonteista.

Nykyinen remonttikaaos alkoi syksyllä 2010 - jos muistan oikein. Tuolloin tehtiin projektisuunnitelma, jossa Vaiheessa nro 1 siirretään suihkuhuone sähkösaunaan. Vaiheessa nro 2 kunnostetaan entinen suihkuhuone-kodinhoitohuone-WC-takaoven-eteistila siten, että entisen suihkun paikalle tulee infrapunasauna. Keittiöremontista viisastuneena halusin vaiheittaisella etenemisellä varmistaa, että käytössä ovat koko ajan pesutilat ja -koneet.  Koska suunnitelma sisälsi ideani infrapunasaunasta ja talosta ilman "oikeaa" saunaa, myönnyin Vaiheeseen nro 3 eli puusaunan rakentamiseen.

Vaihe 1: Ensimmäinen investointi oli infrapunasaunan osto. Uusi sauna olohuoneeseen ja vanhaa purkamaan. Jos joku osaisi laskea niin hän toteaisi, että "Ai - teillä on sitten saunottu kaksi vuotta olohuoneessa?" Kyllä - näin on ja saunotaan edelleenkin.

Jotenkin ihmeellisesti vuoden remontoinnin jälkeen saimme syksyllä 2011 Projektin Vaiheen nro 1 päätökseen.
 
Valmiista tilasta en laita kuvia. Hyvä tila tuli pilattua liian täyteen ahtamisella. Tunnustan: Kyseessä oli minun suunnitteluvirhe. Laskin millimetripaperilla tarkkaan, mitä ja miten sinne mahtuu. Ja kyllä tarkistin kylpyhuoneremonttikirjasta, kuinka paljon täytyy varata tilaa eri toiminnoille. Remontin päätavoite kuitenkin toteutui: Nyt meillä on suihku, jossa voi olla rauhassa! .... Vaihe nro 2 tosin sisältää lasioven asennuksen puuoven tilalle. 


Toisaalta Vaiheessa nro 2 pääsee yrittämään ensimmäisen Vaiheen mokien korjailua.

Nyt olemme Vaiheessa nro 2, jossa rakennellaan entisen suihkuhuone-kodinhoitohuone-WC-takaoven-eteistilaan entisen suihkun paikalle infrapunasaunalle oma paikka ja käännetään WC-pytty niin, ettei takaovelta näe ihan suoraan, kuka on vuorostaan istunnolla. Tätä blogia aloittaessani purkutyöt ovat lopulta tehty, eikä niissä tällä kertaa mennyt kuin 8 kuukautta ja vähän rapiat päälle.

Vaihe nro 3 on myös käynnistynyt. Myrsky kaatoi puut vuonna 2011 ja tänä kesänä on ilmestynyt saunan perustukset (keskeneräiset) pihalle. Niille, jotka toivovat voivansa lukea puusaunan rakentamisesta, joudun tuottamaan pettymyksen. Se ei ole minun projektini. En ole osallistunut suunnitteluun. En ole opiskellut mitään asiaan liittyvää. Pääsen kuulemma kuitenkin laatoittamaan saunan lattian! - sitten joskus. Tähän mennessä olen vain lapioinut  hiekkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti