tiistai 16. lokakuuta 2012

Lattiakaivo kiinnittyy pesäänsä ja putket saavat peiton

Lähtötilannehan oli se, että putkimies laittoi uuden lattiakaivon.
Lattiakaivoon tilattiin erikoisliitin poistoputkeen liittämistä varten, koska pesukoneen ja kuivakaivon tuloputkien suut olivat poistoputkea korkeammalla. 
Uusi lattiakaivo on pelittänyt hyvin, jopa entistä paremmin. Aikaisemmin pyykinpesukoneesta tulevat vedet tekivät mutkan kuivakaivon puolella, joten sitä sai olla alvariinsa putsailemassa sekä silloin tällöin putkeakin rassaamaassa auki. (Uskomattoman paljon tuossa pyykistä irtoaa pesussa nukkaa ja muuta nöyhtää.) Nyt suihkun kuivakaivon pohja on koko ajan pohja valkoisena ja suihkuvesi on poistunut hyvin. (Suihkutilaanhan ei saa laittaa kuivakaivoa, mutta meille ei rakennustarkastajakaan viitsinyt mainita asiasta. Projektin Vaihe 2:n putkimies vasta paljasti asian.)


Viime viikolla sivelin primeria vähän betonille ja pyytelin apuvoimia kadottamaan putkistot. Ystävällinen asiantuntija kävi lopulta heittämässä vähän mössöä putkien päälle. Siinä hommassa ei putkista eikä kaivosta tehty ongelmaa (tosin sininen suojakansi napsautettiin tiukasti paikoilleen). Simppeli homma, kun tekee valumuotit ... ja myönnetään, että ja kun sen osaa.
Olosuhteiden pakosta jouduin poistamaan muotit jo 4-6 tunnin kuluttua valusta, joka oli vähän uskalliasta, mutta helpotti lattiakaivon reunan ja korokkeiden turhien särmien pois rapsimista.

Lattian ihmeelliset rakenteet johtuvat infrapunasaunasta ja kurasaapassuihkusta. Tarkemmin selittäen: infrapunasaunaa varten oli tehtävä tasainen koroke, jonka alle jää lattiakaivo vähän matalammalle. Matalampi taso lattiakaivoineen palvelee käsisuihkulla kylmällä vedellä tehtäviä pikahuuhtaisuja. 
Tulevaisuuden Mutta on, että projektisuunnitelmassa ei ole vielä ratkaistu, kuinka lattiakaivon puhdistus tulee onnistumaan. Vaihtoehdot ovat: reikä saunan pohjaan, sauna todella korkealle jalustalle tai ei puhdisteta lattiakaivoa. Epäilen, että toteutamme varmuuden vuoksi kaikki kolme yhtä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti