maanantai 1. lokakuuta 2012

Päin seiniä märkätilan levyt...vihdoin....melkein

Se on viikonloppu takana ja levytykset kahta palasta vaille valmiina. Kohta Rakennusmestari joutaa sohvalle, muutaman pikkuhomman jälkeen.

Levyjen leikkaus...
... työkaluksi sopivimmat taitavat olla rälläkkä tai sirkkeli. Rälläkällä taisi Rakennusmestari lopulta vedellä niitä kivisiä levyjä poikki.

Levyjen asennus...
... ei sovellu avioparin tehtäviin. Päästiin tiili+lautaseinä rakenteen levyttämiseen ja lopputuloksena oli neuvottelu, josta ei ole paljoa sanottavaa. Rumia sanoja voisi ladella enemmänkin tai heittää akkamaiset vetistelyt kehiin. Kyyneleissä on se hyvä puoli, että niiden mukana poistuu stressihormoneita. Onneksi en vedä enää herneitä nenän kautta sydämeen asti vaan ne vain jäävät  hetkeksi sieraimiin. Lopputuloksena tämä päivitys saakin olla tylsää tekstiä. Sanomattakin selvää, että ei ole hauskaa tämä remontointi - ei todellakaan.
Jotenkin ne sekaseinän levyt ovat nyt kuitenkin kiinnitetty. Lautarakenteeseen ihan normisti ruuvattuna. Tiiliosioon on laitettu saneerauslaastia (laitoin liian vähän) ja (propattu) ruuvattu varovasti alhaalta muutamalla ruuvilla kiinni. Tiiliosan ruuvit jäävät joko seinään tai eivät ilman kantoja tai kantojen kanssa. 
Kokonaisuudessaan silmämääräisesti tulos näyttää hyvältä, ja joissain kohdin erinomaiselta.

Seuraavaksi tulossa ...
... vesieristystä ja valuja ja maalailua ja WC-pytyn kehikkoa ja .... ehkä sitku elämässä laatoitusta.

Ja ennen sitä kirjoituksen päivitys:
... viimeisetkin palat seinissä 3.10.2012! Levytyksestä sen verran, että tukipuiden ja ruuvikiinnityksien tiheys tarpeen saa levyjen valmistajalta. Fiksulta putkimieheltä taas sai kuulla, että kyseiset ruuvit olisi pitänyt vääntää PH2R-kärjellä (mitä sekin tarkoittanee?)! Normaali ristipääkärki kulkee kuulemma eri koodilla, mutta tuolla PH2R-kärjellä olisi ruuvien vääntämisen pitänyt olla vähän inhimillisempää.... seuraavalla kerralla jokainen muistaa tämän kärjen koodin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti