maanantai 22. lokakuuta 2012

Vesieristämisen jälkituntoja

Vai helppoa kuin heinän teko?
Se tunne oli niin kauan kunnes aloin tekemään lattian ja seinien välin vahvikkeita sekä sähköpistokkeiden läpivientejä. Isoin ongelma oli, että olin unohtanut työjärjestykset ja miten se kuuluisi tehdä. Pään raapimista, googlettamista ja youtubea täytyi harrastaa hartaasti. Asiat selkeni, kun tapasin Asiantuntijani, joka kertoi missä voin oikoa ja mitä pitää tehdä.

Putkien läpiviennit tiivistetään ensin silikonilla, jonka jälkeen tiivistekankaasta askarrellaan lumihiutaleleikkaustekniikalla tiukka poolokaulus, joka kiinnitetään vesieristeellä normisti. Lumihiutaleaskartelussa ei pidä innostua tekemään niitä koristeellisia reikiä neliöön - ainoastaan sopiva reikä keskelle. Sähköpistorasioiden kaulat voin kuulemma tällä kertaa unohtaa, koska kyseessä ei ole sellainen vesitila ... eikä niillä rasioilla ole tällä hetkellä riittävästi kaulaa.

Lattia-seinä saumojen vahvikekankaan päälle laitetaan seinien riekaleet päälle. Kaiken alle ilmeisesti kuuluu nurkkavahvikkeet, joiden taittelu ja sotku vesieristemassalla kannattaa opiskella youtubesta. Lattia-seinä saumat kannattaa tehdä yhtäaikaa seinien vesieristämisen kanssa, koska helpompaa, vähemmän sotkuista ja kukaan ei kävele niin lähellä seiniä kuin vesieriste tulee. Laatoituksen ajaksikin se on helppo suojella muovilla.

Oven pieli
Ja sitten oven pielet! Ihmettelen suuresti, kun jokapaikassa korostetaan vesieristämisen sitä tai tätä, mutta oven kohdalla tuumataan, että riittää kun nostaa vesieristeen 15 cm (tai jotain?) ylöspäin. Tuntuukin siltä kuin siinä kohtaa standardia tms vääntävälle insinööri-miehelle olisi mitta tullut täyteen koko hommaa.




 





Noin valmista tuli - ei parissa tunnissa, kuten otaksuin - vaan päivässä. Jälkiviisaana voin sanoa, että kuka käski tekemään vesieristystä maanantaina?

Nyt vain seinien laatoitusta!
Lattian vesieriste levitetään seinien laatoituksen jälkeen ennen lattian laatoitusta. Se on oikeasti helppoa. Tela käteen ja mössöä levitetään pari kertaa huolellisesti lattialle. Lattiakaivo taas ... noh?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti