maanantai 1. lokakuuta 2012

Märkätilan levyjä seinään päin ...

Ihanaa meillä oli viikonloppu! Pystyimme pyhittämään kaiken hereillä oloajan remontin teolle. Pois mielestä kaikki turhat pyykinpesut, siivoamiset ja ruoanlaitot sekä ulkoilemiset, kun elämällä on vain yksi Jalo Tarkoitus: Projektin Vaihe nro 2:n valmistuminen!

Niinpä...
lauantai-aamu aloitettiin katselemalla Rakennusmestarin kanssa levyjen asennuohjeet vielä kertaalleen Juutuupista. Aivan helppoa - kuten heinänteonkin sanotaa olevan - joten hommiin. 
Saldo: yksi seinä levytetty + kahdet aivot väsytetty + pari murtunutta levyä, joiden jälkeen totesin työnjohtajan ominaisuudessa, "että jospas nyt tältä päivältä lopeteltaisiin".

Levyjen leikkaamisesta
Pistorasia-aukot Perfecto!
Videolla setä leikkaa levyjä nätisti mattoveitsellä, mutta  oikeassa elämässä nuo märkätilanlevyt ovat kovaa tavaraa, että jos tekisin itse niin pöllyttäisin pistosahan terillä kaikki kirurgiset toimenpiteet niille levyille. Nimenomaan pöllyttäisin, sillä niistä lähtee ihan kiitettävästi kivipölyä koneellisesti työstettäessä.

Levyjen asentamisesta
Niiden senkkaavien ruuvien upottaminen siihen levyyn riittävän syvään näytti myöskin runsaammin testosteronia vaativalta askareelta (kokeilin salaa kiristää muutamaa ruuvia tuloksella: vaeltava porakone). Ja niitä ruuveja kuuluu laittaa Paljon. Alkukangertelujen jälkeen ruuveja varten porattiin reilun kokoinen reikä (5mm halkaisija??? ei se ollut kolmea??? vai neljä???) noin puoleen väliin levyä tai läpi. Reiänalkuihin  "Rakennusmestari" sitten rällätti ruuveja akkuporakoneella menemään vähemmillä maustesanoilla.
Sivumennen tuumaten: älkää koskaan ostako akkuporakonetta yhdellä akulla! On ihan selkäpiitä värisyttävän tuskallisia muistoja ajasta jolloin asiat olivat vielä niin huonosti. Onneksi se kone ymmärsi mennä rikki, jotta sai uuden akkuporakoneen kauniissa muovilaatikossa kahdella akulla. Sen jälkeen Rakennusmestarin on ollut turha yrittää keskeyttää töitä käyttäen tekosyynä akun virran loppumista.

Siltä varalta, että joku ymmärtää ihmetellä, miksi levytämme kyseisen tilan (WC+infrapunasauna+takaovi+kodinhoitohuone) seinät, vaikka kyse ei ole varsinaisesta märkätilasta, haluan kertoa seuraavan tosi asian: Olen nainen ja tiedän muuttavani mieltäni epärationaalisista syistä, joten haluan varmistaa sen, että halutessani voin siirtää suihkun takaisin vanhalle paikalleen tai vaikka hommata siihen mahtavan kuplivan kylpyammeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti