tiistai 9. lokakuuta 2012

Ostoksilla ... mm. lattiakaivon kansi ja vähän maalailua

Jokin aika sitten tuli tehtyä Täysi kauppakierros "luotto"myymälöihin.

Yhdestä saa edullisimmin kosteuseristystarvikkeet:
siveltävä eristysaine ja lattiakaivolle 2kpl harsopaloja. Mielenkiinnotonta ostamista. Olenhan jo ammattilainen näiden tarvikkeiden ostossa. Tiesin mitä halusin ja mitä olin ostamassa.

Yksi putiikki oli halppis työkalutavaratalo.
Siellä on kiva kierrellä hyllyjä ja repiä mukaan parin euron todella tarpeellisia ja elämää helpottavia työkaluja. Kuten laatoitusta varten jätti-suorakulma, uusi suorakulma muuten vaan, poisheitettävän halpa tela ja pensseleitä vedeneristykseen sekä vähän uutta puhdasta saumausnarua. Ja vain parikymppillä koko lysti.




 
Ja maalaukseen valmistautuminen...
Vain yhdestä maalaustarvikeliikkeestä saa hyllystä Uulan maalit. Tällä kertaa ja jatkossakin täytyy mainita maaliryhmä nimeltä, koska olen pyrkinyt käyttämään luonnonmukaisia hengittäviä maaleja remonttikierteen alusta alkaen. Minulla on jopa luonnon väripigmenttejä kaapissa, jotta voin itse sävytellä ja tehdä maaleja. Remonttikierteen alun lumon jälkeen totesin, että maalit saa helpommin kaupasta. Muutaman vuoden ajan olen jopa ollut langenneena noihin moderneihin maaleihin, mutta ne lisäävät pahantuulisuuttani, joten ajattelin palata takaisin alkulähtökohtiini maalarina armahtaen Rakennusmestarin muutoinkin myrskyisää elämää.

Toisesta maali-kaakeli-valaisin-mopoliikkeestä ostin lattiakaivon kannen ja maksoin kaksi kuukautta sitten koekäyttöön otetun valaisinpeilin, jota koekäytimme jopa 5 min.
Minulla oli pari laattapalaa mukana pystyäkseni valitsemaan laatoituksen mittoihin (suunnittelutaiteen sääntöjen mukaan) oikean kokoisen kannen. Koska olen mielistynyt keräämään asioihin laajempaa tietoa, pyysin myyjäpoikaa selittämään minulle "mitä se oikein tarkoittaa". Aloin saada vastaukseksi alentuvaa ja tiuskivaa äänensävyä (sitä kutsutaan myös v-kielisyydeksi), johon tokaisin tomerasti, "että voit olettaa minun tietävän, jos kysyn samaa asiaa uudelleen. Mutta kun et ole aiemmin kertonut niin voisitko nyt selittää?" Mielipahakseni myyjäpojan hienoinen häkeltyminen ei oleellisesti muuttanut hänen suhtautumistaan. Selitti kuitenkin - kuten alentuvasti pikkutytöille selitetään asioita muka-kauniisti. Onhan se kiva, että näin viisikymppisenä aletaan kohdella kuten seniilejä vanhuksia kuuluukin kohdella.
Selityksestä selvisi, että yleensä käytetään kymppi laattaa, jolloin lattiakaivo noin 20 cm istuu suorassa linjoissa laattojen suhteen. Poika ei osannut neuvoa minulle, mikä ja miten toimia minun suorakaiteen kokoisen laatan suhteen. Onneksi hänen päivänsä ei mennyt piloille. Sillä kun sisään astui mies, joka kyseli moottorivempaimia, ainakin myyjän äänensävy muuttui helpottuneen hunajaiseksi.
Putiikki tippui pois luottoliike-listaltani.

Luottomyymälä-rautakauppa arvonimen saadakseen putiikin on 
- palveltava
- tiedettävä
- opastettava   
ja kaikkea näitä kolmea asiaa on tehtävä oikeasti ja tasa-arvoisesti. Ja jos he eivät tiedä niin heidän omanarvontuntonsa ei kärsi siitä, että he myöntävät tietämättömyytensä ja soittavat ja selvittävät asiat!

Tulee mieleeni eräs lvi-liike, joka edusti X:n tuotteita. Harkitsimme tuolloin X:n lautaskattosuihkun ostamista, joten menin kyseiseen liikkeeseen vähän kyselemään. Tärkein kysymykseni koski sitä, että katkeaako vedentulo jos vedenpaineet heittelee. Liikkeestä tuli selkeä vastaus: "ei mikään tuollainen suihkumalli voi toimia varmasti jos vedenpaine vaihtelee". Koska vastaus tuli selkeästi hyllyltä "kunhan-vastaan-varmasti-niin-asiakas-poistuu-häiritsemästä", soitin varmuudeksi X:n tuoteneuvontaan, koska en halunnut unelmani sateessa peseytymisestä romuttavan vain yhden miehen tähden. Tuoteneuvonnassa ystävällinen nainen kertoi, miten kyseistä suihkua on testattu, ja mitä käyttökokemuksia siitä löytyy ailahtelivissa vedenpaineissa. X:n tuoteneuvonnan jälkeen uskalsimme hankkia kattosuihkun, joka on palvellut kohta vuoden verran ilman, että vedenpaineen vaihtumisen johdosta olisi kertaakaan loppunut sade katosta. Kyseiseen lvi-liikkeeseen minulla ei ole enää mitään asiaa, ellen varmasti tiedä tuotenumeroa ostokohteelle. 
Ja Hei! Mehän elämme 2000-luvulla, jolloin nettikaupat ihan oikeasti ovat alkaneet toimia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti